Muuttomatkalla

Muuttomatkalla

 

Muutto matkalla

Tuulen kohinan seasta erottuu poikkeava ääni. Terästän kuuloani. Nyt se kuuluu taas, lähempänä ja voimakkaampana. Mitään ei vielä näy mutta muutamien sekuntien aikana ehtivät monenlaiset reaktiot ja tuntemukset käydä ajatuksissa, mielessä ja tunnemaailmassa. Joko nyt? Ei kai sentään vielä?

Ääni kuuluu taas ja samassa neljä suurta valkoista lintua ilmestyy vaaran takaa jonossa lentäen suoraan etelää kohti. Joutsenperhe suuntaa määrätietoisesti matkansa pois tulossa olevan talven alta. Tiedän, että näen lähiviikkojen aikana ehkä paljonkin noita uljaita lintuja, mutta silti aivan kirpaisee jotenkin selittämättömällä tavalla. Vielä kerran, jo kauempaa soi hopeatorvi vaietakseen tuulen kohinaan.

 

Olenhan minäkin matkalla. Tänäänkin, vaikka en  edes pihapiiristäni poistuisi.. Kun synnyin, en voinut valita aikaani itse. En liioin omaa muuttopäivääni tästä ajasta. Muuttolinnut tietävät aikansa. Tiedämmekö me? Psalminkirjoittaja sanoo : ”Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen.” Psalmi  90:12

 

Olemmeko me tehneet matkavalmisteluja pisimmälle matkallemme? Teemmehän huolellisia suunnitelmia lyhyttäkin retkeä tai matkaa varten niistä tarvikkeista tai asioista mitä mukaamme otamme ja mitä emme. Taivasmatkaajan perillepääsy ei ole kiinni hyvästä vaelluskunnosta eikä matkanopeudesta. Emme voi ostaa matkalippua, se on jo maksettu puolestamme. Emme myöskään voi varata paikkaa ensimmäisestä luokasta erikoispalveluineen Jumala ei katso henkilöön. Kaikkia hän rakastaa iankaikkisella rakkaudellaan. Kaikkia hän kutsuu tasapuolisesti muuttomatkalle. Kaikille on varattu sama kartta ja sama suunta muuttomatkalle, aivan kuin Filipin vanginvartijalle kun hän kyseli pelastustietä. ”…Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi.”  Apt 16:31

 Matka on vielä kesken mutta saamme olla rohkealla mielellä. Herramme ja Vapahtajamme on luvannut olla kanssamme joka päivä. Tänäänkin. Perille saakka.

 

Tapio Huttunen

 

Kommentti on suljettu.