Viikon sana….

Voittoisaa elämää
Hyvää Pääsiäistä – toivotus on kuulunut usein viime päivinä. Tahdomme näin viestittää toisillemme keväisen juhlan läsnäoloa ja myöskin muistuttaa Jeesuksen kuolleista  ylösnousemuksen ihanaa voittoa Golgatalla.
Pääsiäinen on ehkä kristikunnan suurin juhla, vaikka usein näyttääkin siltä kuin tämän juhlan pyrkisivät valtaamaan tiput ja noitamuorit, kuten joulupukki joulun todellisen sanoman.  Seurakunnan ja Kristukseen uskovien tulee pitää huoli ettei kukaan jää osattomaksi myöskään Pääsiäisen ”armosta”.  Kristus kärsi meidän puolestamme ja nousi ylös kolmantena päivänä – kirjoitusten mukaan ja elää iankaikkisesti!
Jeesus tuli opetuslastensa kanssa Getsemane nimiselle maatilalle; ja Hän sanoi heille: ”Istukaa tässä sillä aikaa kun minä menen ja rukoilen tuolla”. Ja hän otti mukaansa Pietarin ja ne kaksi Sebedeuksen poikaa; ja hän alkoi murehtia ja tulla tuskaan. Silloin hän sanoi heille: ”Minun sieluni on syvästi murheellinen, kuolemaan asti; olkaa tässä ja valvokaa minun kanssani”. Ja hän meni edemmäksi, lankesi kasvoilleen ja rukoili…Matt.26:36-38.
Jeesus antoi esimerkin myös rukouksen tiestä ja sen mahdollisuuksista voittoihin. Rukous yhdessä läheisten kanssa ja yksin Jumalan läheisyydessä luo turvallisuutta koetustenkin hetkellä. Rukous muovaa ympäröivää maailmaa ja myös rukoilijaa itseään. Pääsiäisen sanoma on: Väkevää yhteyttä, syvää yksinäisyyttä, synkkää pimeyttä, taistelua, tuskaa ja kuolemaa – mutta myös valoa, kuoleman siteitten murtumista, sielujen vihollisen saatanan vallan kukistumista, riemullista Kristuksen voittoa  – Ylösnousemusta ja iankaikkista elämää – Pelastusta!
Toivon Kirkkaita päiviä matkallesi!
Jorma Laulumaa
T

Kommentti on suljettu.