Löytämisen ilo

LoytamiseniloViisi sirkeätä silmäparia tutki enemmän tai vähemmän huolellisesti ukin tekemän lumilinnan sokkeloisia käytäviä. Tavoitteena oli löytää saatujen  aarrekarttaohjeiden mukaisesti piilossa oleva aarre. Tehtävän jännitys heijastui koko olemuksesta ja halu löytää aarre ensimmäisenä kihelmöi etsijöitä päästä varpaisiin asti. Vihdoin kuului riemukas kiljahdus joka ei jättänyt sijaa epäilykselle siitä oliko etsintä onnistunut vaiko ei! Lumisen paaden takaa olevasta kolosta löytyi kolikkokukkaro jonka löytäjät saivat sisältöineen omakseen. Eipä sisällön arvo suuren suuri ollut, mutta löytämisen riemu oli silminnähtävän aito ja vilpitön.

Osaammeko me aikuiset ihmiset vilpittömästi iloita pienistä asioista tai lahjoista? Tai edes suurista lahjoista. Jokapäiväisestä leivästä, vaikka kapeammastakin, kodista, vaatteista, siitä terveyden määrästä joka meille on suotu, ystävistä ja kanssamatkaajista. Saamme iloita rauhasta, kotimaasta, monenlaisesta huolenpidosta ja hyvinvoinnista, suuria aarteita nekin.

Jumala on varannut jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden löytää suunnaton aarre pojassaan Jeesuksessa. Aarrekartta saattaa lojua hylättynä jossakin kirjahyllyn kätkössä tai laatikossa.

Kyse on raamatusta, Jumalan sanasta joka opastaa jokaista ihmistä löytämään aarteista suurimman, Jumalan omakohtaisen sisäisen tuntemisen Jeesuksen kautta.

 

Eräässä virressä lauletaan ”On meillä aarre verraton, se kalliimpi on kultaa, myös jalokivi kallein on sen rinnalla vain multaa.” VK 183

On todella riemastuttavaa tuntea löytämisen iloa raamattua lukiessa, tai kuunnellessa. Kokea kuinka Hän antaa meidän löytää itsensä. Jeesus opetti vuorisaarnassaan: ”Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään ja varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi.” Matteus 6:19-21

Mitäpä jos tänä vuonna ja jo tänään alkaisimme tutkia aarrekarttaa, raamattua, ja tulla kokemaan löytämisen suurta iloa. Jumalan siunatkoon ja auttakoon sinua löytöretkellä!

Kommentti on suljettu.