Avoin lähde

Raikas varhainen pakkasaamu karisteli viimeisetkin unisuuden rippeet silmistäni  jokaisella suksen liu´ulla ja sauvan työnnöllä kevättalvisille hangille.  Yöpakkasen kovettaman  lumenkamaran rahina oli ainoa ääni sauvojen piikkien kirahtelun lisäksi jonka saatoin kuulla. Huikaisevat lumikentät, tunturien rinteet, joku yksinäinen koivupensas siellä täällä pakottivat tämän tästä pysähtymään ja katselemaan.

Sain jostakin läheltä kuulla tutun ”kopeuk-kopeuk-kvek-kvek-kvek”-tervehdyksen ja nähdä          Avoin lahde kuinka valkoinen riekko puolilaiskasti lennähti vähän matkan päähän ja muutaman hölkkäaskeleen jälkeen  se jatkoi aamupalansa nauttimista. Erikoinen tunne siitä, kuinka läheinen ja kaukainen sekoittuivat mielessä. Poroaita Norjan rajalla joka nousi tunturin kupeessa näytti olevan kiikareilla katsottuna lähellä vaikka sinne oli väliä hyvän matkaa ripeästikin hiihtäen. Tovin kuluttua sain ihailla valtavaa avaruutta joka ulottui kaikkiin ilmansuuntiin sinisen taivaan alla. Palasin eri reittiä takaisin toisinaan seisahduin aprikoimaan milloin mitäkin luonnon ihmeellisyyttä. Pysähdyin talvisen kaltion reunalle katselemaan  kuinka lähteen vesi pysyy sulana talvisin ankarankin pakkasen vallitessa.

 

Polvilleen täytyy nöyrtyä voidakseen juoda kaltiosta janoonsa. Nöyrtyä pitää ihmisenkin  voidakseen saada elävää vettä sielunsa janoon.  Nöyrtyvät ja janoiset vaeltajat Vapahtajamme juottaa elämän vedellä mutta ylpeät hän lähettää tyhjinä ja köyhinä pois.

Raamattu puhuu paljon janosta, vedestä ja lähteistä monissa eri yhteyksissä. Niin kuin vesi on välttämätön ja elintärkeä ihmisille ja kaikelle luonnolle, niin myös toimiva elävä yhteys Jumalaan on ihmiselle iankaikkisen elämän ainoa perusta.

 

Synti erotti  ihmiseltä yhteyden elämän puuhun paratiisissa. Paradoksaalista ajatella kuinka ristiinnaulittuna kuoleman puuhun Jeesus sai aikaan ikuisen elämän ja  yhteyden Jumalaan jokaiselle joka uskoo häneen. Kuoleman puu muuttui elämän puuksi jo ryövärin kohdalla joka turvautui Jeesukseen. ”Sinä päivänä Daavidin suvulle ja Jerusalemin asukkaille puhkeaa lähde, joka puhdistaa synnistä ja saastaisuudesta.” Sak. 13:1

Pääsiäisenä Jumalan ainoan pojan Jeesuksen Kristuksen kautta avattiin kaikille ihmisille, myös meille pakanoille, vapaa pääsy avoimelle lähteelle jossa syntimme pestään pois ja saamme lahjaksi pelastuksen uskon kautta hänen nimeensä.

 

Siunattua pääsiäisen aikaa!

 

 

Tapio Huttunen

Kommentti on suljettu.